BuiltWith

Setelah sekian lama saya mencari CMS yang seperti Certiport tidak ketemu 🙁

akhirnya disaat ini saya memutuskan untuk mencari tahu atau lebih dikenal dengan “Kepo”, keingin tahuan saya berawal dari ketidak berhasilan saya dalam mencari CMS itu. Usul punya usul saya mendapatkan suatu website untuk mengetahui apa saja kekayaan atau technologi web dan teknologi lookups yang ada didalam website yang akan kita cari tahu. tujuannya sih bukan hanya sekedar ngepoin tapi website ini bertujuan untuk membantu para pengembang web, peneliti dan desainer web yang untuk mengetahui teknologi yang digunakan untuk bahan pertimbangan dalam membuat atau membangun sebuah website.

penasaran kan apa websitenya? hehehee

oke oke nih dia http://builtwith.com

yang paling saya kepoin itu adalah http://www.verify.certiport.com ingin sekali saya membuat itu. langsung saja deh saya masukan link certiport itu….

dan hasilnya…..

  • Web Server yang mereka gunakan

 IIS

IIS Usage Statistics – Websites using IISThis website is running on a Microsoft IIS Server solution.

  • Frameworks yang mereka gunakan

 Classic ASP

Classic ASP Usage Statistics – Websites using Classic ASPActive Server Pages (ASP) is a server-side scripting environment that you can use to create and run dynamic, interactive Web server applications.

 ASP.NET

ASP.NET Usage Statistics – Websites using ASP.NETASP.NET is a web application framework marketed by Microsoft that programmers can use to build dynamic web sites, web applications and XML web services. It is part of Microsoft’s .NET platform and is the successor to Microsoft’s Active Server Pages (ASP) technology.

 Frameset

Frameset Usage Statistics – Websites using FramesetThis page returns a frameset. The technology list may not be complete for this reason.

wah sederhana juga ya yang certiport gunakan jika kita dibandingkan raharja.ac.id

 nginx

nginx Usage Statistics – Websites using nginxnginx [engine x] is a HTTP server and mail proxy server written by Igor Sysoev.

 Unified Layer

Unified Layer Usage Statistics – Websites using Unified LayerUnified Layer is a brand owned by EIG, an owner of over 50 hosting providers.

 BlueHost

BlueHost Usage Statistics – Websites using BlueHostProfessional web hosting and eCommerce.

 SPF

SPF Usage Statistics – Websites using SPFThe Sender Policy Framework is an open standard specifying a technical method to prevent sender address forgery.

 RapidSSL

RapidSSL Usage Statistics – Websites using RapidSSLRapidSSL certificate provider.

 Google Analytics

Google Analytics Usage Statistics – Websites using Google AnalyticsGoogle Analytics offers a host of compelling features and benefits for everyone from senior executives and advertising and marketing professionals to site owners and content developers.

 Piwik Web Analytics

Piwik Web Analytics Usage Statistics – Websites using Piwik Web AnalyticsPiwik is an open source web analytics software. It gives interesting reports on your website visitors, your popular pages, the search engines keywords they used, the language they speak and so much more. Piwik aims to be an open source alternative to Google Analytics.

 Shareaholic

Shareaholic Usage Statistics – Websites using ShareaholicBrowser and website analytics tools.

 jQuery

jQuery Usage Statistics – Websites using jQueryJQuery is a fast, concise, JavaScript Library that simplifies how you traverse HTML documents, handle events, perform animations, and add Ajax interactions to your web pages. jQuery is designed to change the way that you write JavaScript.

 Typeahead.js

Typeahead.js Usage Statistics – Websites using Typeahead.jstypeahead.js is an autocomplete library from Twitter.

 Nivo Slider

Nivo Slider Usage Statistics – Websites using Nivo SliderA polished JQuery Slider plugin.

 jQuery UI

jQuery UI Usage Statistics – Websites using jQuery UIjQuery UI provides abstractions for low-level interaction and animation, advanced effects and high-level, themeable widgets, built on top of the jQuery JavaScript Library, that you can use to build highly interactive web applications.

 html5shiv

html5shiv Usage Statistics – Websites using html5shivHTML5 IE enabling script shim.

 SWFObject

SWFObject Usage Statistics – Websites using SWFObjectSWFObject is a small Javascript file used for embedding Adobe Flash content. The script can detect the Flash plug-in in all major web browsers (on Mac and PC) and is designed to make embedding Flash movies as easy as possible.

 Lightbox

Lightbox Usage Statistics – Websites using LightboxLightbox JS is a simple, unobtrusive script used to overlay images on the current page. It’s a snap to setup and works on all modern browsers.

 Style Switcher

Style Switcher Usage Statistics – Websites using Style SwitcherA cross-browser method to dynamically switch between the style sheets.

 Google Font API

Google Font API Usage Statistics – Websites using Google Font APIThe Google Font API helps you add web fonts to any web page.

danseterusnya…..

saya jadi penasaran untuk membangun sendiri website seperti certiport itu, sekarang saya mendapat pemikiran untuk menggunakan php karena kalau php itu kita bisa membuat di berbagai platform kalau ASP kan hanya jalan di windows. to be continue…..

7 thoughts on “BuiltWith

  1. Dear Erick,

    Built website from 0 will waste your time, trust me…
    sekarang yang perlu di lihat dari certiport adalah fungsinya.
    Verify Certiport itu fungsinya sebenernya sederhana, hanya seperti mesin pencarian yang query nya adalah certificate number.
    jadi iz sih sarannya pencarian lebih ke arah CMS training management system.
    Iz udah ada CMS nya kalo erick mau cari tahu lebih lanjut ke iz aja ya…

    thanks
    @untungrahardja

Leave a Reply